sobota, 9. julij 2016

Profesorska promocija medverskega klevetanja

Prof. dr. Igor Kononenko je redni profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani ter predstojnik Laboratorija za kognitivno modeliranje in Katedre za umetno inteligenco na isti fakulteti. "Poleg umetne inteligence ga zanima tudi naravna inteligenca: samozdravljenje, komplementarna medicina, relacija med znanostjo in duhovnostjo in duhovna modrost." Na svoji spletni strani med "ostala zanimiva besedila" prišteva tudi intervju z Morisom Hoblajem, ki ga je v "Reviji za osvoboditev živali" objavil Damjan Likar. V tem intervjuju med drugim Hoblaj izjavi o katoliški Cerkvi:
Danes resda ne smejo več ubijati in na grmadah sežigati ljudi, ki se jim upirajo, jih pa zato diskriminirajo in klevetajo ter jih skupaj s svojimi političnimi vazali z raznimi sramotilnimi in nevarnimi pojmi kot npr. sekta ali sektaš, onemogočajo v javnosti.
Moris Hoblaj in Damjan Likar sta pripadnika verske skupnosti Univerzalno življenje, v njenem okrilju izhaja tudi revija Osvoboditev živali. Medtem ko sam kleveta vse druge verske skupnosti, jim Hoblaj očita uporabo "sramotilnih in nevarnih pojmov". Ob vsaki kritični oceni se namreč verska skupnost Univerzalno življenje, ki je v intervjuju sicer tudi omenjena, čuti "diskriminirana" in "onemogočena v javnosti". Zelo nenavadna pa je nekritičnost omenjenega rednega profesorja na Fakulteti za računalništvo in informatiko, ki na svoji spletni strani promovira medversko klevetanje

Ni komentarjev:

Objavite komentar