sobota, 26. oktober 2013

Marina Ulčnik in Društvo za pomoč Zemlji


Marina Ulčnik, zastopnica Društva za pomoč Zemlji, ki je eno od cele vrste društev verske skupnosti Univerzalno življenje, piše:

"Problem je, ker se cerkev skriva za imenom Jezus Kristus, toda uči in deluje proti njegovim naukom. Poglejmo si na samo nekaj primerih, kaj je učil in delal Jezus Kristus in kaj uči in dela v Njegovem imenu katoliška cerkev: Jezus je učil notranjo vero, vero srca in se boril proti pozunanjeni religiji pismoukov, cerkev pa uči, da brez katoliške cerkve ni odrešenja in kdor jo pozna, a je ne sprejme, je večno preklet."

Gre za tipično retoriko verske skupnosti Univerzalno življenje: le v njej (na podlagi razodetij svoje "prerokinje" Gabriele Wittek) zares poznajo Jezusa Kristusa in njegov nauk, le njihova vera je "notranja", vse druge pa so "pozunanjene" in zlagane. To je neizprosen ekskluzivizem verske skupnosti Univerzalno življenje, ki ga tako radi očitajo drugim.

Društvo za pomoč Zemlji sicer vodi Andreja Gabrovec, podpredsednik pa je Stanko Valpatič, predsednik Društva za osvoboditev živali in njihove pravice in Združenja za razvoj miroljubnega kmetijstva, kar vse seveda sodi pod okrilje verske skupnosti Univerzalno življenje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar