četrtek, 10. april 2014

Začetek sodne obravnave


Časopis Delo 11.4.2014 pod naslovom Je bil urednik Radia Ognjišče res žaljiv? poroča o začetku sodne obravnava zoper glavnega in odgovornega urednika Radia Ognjišče Franca Trstenjaka zaradi pogovorne oddaje Spoznanje več, predsodek manj o časopisu Razmisli, o Društvu za zaščito ustave in žrtev cerkve in o verski skupnosti Univerzalno življenje.

Zasebni tožniki Vlado Began, Janja Škrjanc in Borislav Kosi pravijo, da jih je v odda­ji z neprimernimi komentarji Trstenjak zelo prizadel. Trstenjak je dejal, da jih ni nameraval žaliti in da so žalili tudi oni.

Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve, za katerim se skriva verska skupnost Univerzalno življenje, se je že prej oglasilo s "tiskovnim sporočilom" Inkvizicijsko prižiganje grmade!, ki pa je bilo tedaj naperjeno predvsem na Trstenjakovega sogovornika, profesorja Draga Ocvirka. Tiskovno sporočilo sta podpisala predsednica Društva za zaščito ustave in žrtev cerkve Janja Škrjanc in še hrvaški član verske skupnosti Univerzalno življenje - "istaknuti član zajednice Univerzalnog života" Moris Hoblaj, znan po tem, da katoliške škofe poučuje o katoliškem nauku. Moris Hoblaj danes živi v okolici Würzburga, kjer je sedež verske skupnosti Univerzalno življenje.

OPOMBA: Franc Trstenjak je bil medtem oproščen vseh obtožb.

Ni komentarjev:

Objavite komentar