sreda, 23. december 2015

Klevetanje pred referendumom

Časopisi Dnevnik, Nedeljski dnevnik, Večer in Dolenjski list so 17.12.2015, pozneje pa še Delova priloga Ona objavili pismo bralca Vlada Begana z naslovom Referendum: za otroke ali za cerkev? Began pripada verski skupnosti Univerzalno življenje, ki je militantno nastrojena proti vsem drugim verskim skupnostim. V svojem pismu Began trdi, da se Katoliška cerkev "na referendumu ne bojuje za otroke in družino, temveč zase in za svoj privilegirani položaj v družbi".

Began svojo trditev dokazuje z nizanjem citatov iz Svetega pisma in iz spisov raznih krščanskih piscev brez navedbe virov. Tako nizanje citatov je dobro znano iz publikacij verske skupnosti Univerzalno življenje. V teh publikacijah se citatom, ki so iztrgani iz konteksta, pripisuje nek škandalozen pomen, nekatere citate pa se prevede v skladu z lastnimi potrebami ali pa se jih preprosto izmisli.

V pismu Began tudi karikirano opiše "tip družine", za katerega si naj bi prizadevala Katoliška cerkev:
otrok nova stvar (to se zgodi pri krstu), mati stroj za rojevanje in gospodinjenje ter oče »bog i batina« oziroma glava žene, vsi trije pa morajo ubogati cerkev, jo financirati in širiti vero, v primeru nepokorščine pa jim sledi večni pekel.
Tega opisa Began seveda ne more podpreti z navajanjem kakih citatov ali virov, saj gre za popolno izmišljotino, že znano iz drugih publikacij verske skupnosti Univerzalno življenje.

Zadnje dni pred referendumom 20.12.2015 so nekateri mediji verski skupnosti Univerzalno življenje tako omogočili klevetanje neke druge verske skupnosti, čeprav bi moral biti Vlado Began medijem dobro znan kot predstavnik verske skupnosti Univerzalno življenje, ki je militantno nastrojena proti vsem drugim verskim skupnostim

Ni komentarjev:

Objavite komentar