petek, 11. december 2015

Univerzalno življenje v Mladini

Revija Mladina je 11.12.2015 objavila pismo bralca Vlada Begana kot odziv na članek z naslovom Kako so vojno pripeljali na naše obale o posledicah teroroističnega napada v Parizu. V prvem delu pisma Vlado Began analizira zunanjepolitične razmere, v drugem delu pa za žrtve v Parizu obtožuje tudi papeža, Biblijo itd.

Beganova pripadnost verski skupnosti Univerzalno življenje pride posebej do izraza v zadnjem odstavku, v katerem najprej papežu Benediktu XVI. pripisuje izjave, ki jih nikoli ni izrekel, na koncu pa omenja katoličane in protestante v nasprotju z "edinimi pravimi" kristjani:
Papež Ratzinger je leta 2006 javno označil islam za zlo in zlo je treba po katoliškem nauku odstraniti – tudi z vojno. Papež je očitno še enkrat pokazal pot »krščanskemu« zahodu. Po njej hodijo katoliki, protestanti … in politiki žrtvujoč celo lastne državljane. Seveda pa ta pot s tistimi, ki sledijo Kristusu, torej kristjani, nima nobene zveze.
Seveda so "tisti, ki sledijo Kristusu, torej kristjani" po Beganovem prepričanju samo pripadniki njegove verske skupnosti Univerzalno življenje, nihče drug si ne zasluži naziva "kristjan".

Revija Mladina je torej objavila besedilo pripadnika verske skupnosti Univerzalno življenje, ki skriva svoje ozadje v verski skupnosti Univerzalno življenje, je pa jasno sovražno naperjeno proti drugim verskim skupnostim.

Ni komentarjev:

Objavite komentar