ponedeljek, 18. maj 2015

Duša, ki "se prenaša s srcem"


Vladko Began je v imenu Društva za zaščito ustave in žrtev cerkve 23.03.2010 na Državni zbor naslovil pobudo glede Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o odvzemu in presaditvi delov človeškega telesa zaradi zdravljenja.

V obrazložitvi pobude Vladko Began med drugim navaja tudi številko 8/94 nemškega glasila Der Christusstaat (slovensko: Kristusova država). Tak je bil v letih 1985-1997 naslov časopisa verske skupnosti Univerzalno življenje. Namen verske skupnosti Univerzalno življenje bi naj namreč bil graditi nekakšno "Kristusovo državo" na zemlji.

Tudi nasploh se v Beganovi obrazložitvi pobude zrcali nauk verske skupnosti Univerzalno življenje. Recimo, ko govori o duši, ki "se prenaša s srcem" in jo ob transplantaciji prejme prejemnik organa.

Vse to kaže na globoko in nedvomno povezanost Društva za zaščito ustave in žrtev cerkve in verske skupnosti Univerzalno življenje, saj je "duhovni boter" tega Društva prav verska skupnost Univerzalno življenje, česar pa Društva v svojih javnih manifestacijah in aktivnostih ne razglaša ali pa to celo prikriva.

Ni komentarjev:

Objavite komentar