četrtek, 21. maj 2015

Od Zavoda Koki do Univerzalnega življenja  


Zavod Koki iz Bresternice "ozavešča o položaju najbolj izkoriščanih živali na zemlji - rejnih/klavnih živalih".

Med različnimi podjetji, "ki so pomagala z enkratnim zneskom ali skozi svoje projekte podpirajo delovanje Koki skozi vse leto", je na prvem mestu navedena trgovina K Naravi, Celovška c. 87, 1000 Ljubljana. To je trgovina z veganskimi živili "za zdravo in srečno življenje", ki deluje kot posrednik za proizvajalca Lebe Gesund GmbH & Co. KG, Max-Braun-Str. 4, 7828 Marktheidenfeld-Altfeld, Nemčija.  

Lebe Gesund pa je podjetje verske skupnosti Univerzalno življenje, kar potrošnikom sicer ostaja prikrito. Lebe gesund se imenujejo tudi trgovine verske skupnosti Univerzalno življenje, kjer prodajajo hrano, pridelano na posestvih "Novega Jeruzalema". Mesto Stuttgart je leta 2001 zaradi "avtoritarnega svetovnega nazora in manipulativnih psihometod" verske skupnosti Univerzalno življenje (ki jo imenujejo "sektaška organizacija") odpovedalo prostor stojnici z alternativnim nazivom Gut zum Leben, na kar je sledil dolgotrajen pravni spor.

Hans-Walter Jungen je že leta 1996 v knjigi Universelles Leben: Die Prophetin und ihr Management (slovensko: Univerzalno življenje: prerokinja in njen menedžment) opisal podjetja verske skupnosti Univerzalno življenje.

2 komentarja:

  1. Spoštovani! Po naključju nas je uporabnica obvestila o vašem članku. Kot dipl.novinarka spoštujem vaše 'raziskovalno delo', vsekakor pa vam toplo polagam na srce, da pred objavo raznih namigovanj preverite informacije. Zavod Koki je neprofitna, nepolitična in seveda nikakor in v nobenem pogledu verska organizacija oziroma 'podaljšana roka' kakršnekoli religije. Trgovina K Naravi je eden od donatorjev svojih izdelkov, njenega ozadja kot takšnega ne poznamo in nas ne zanima.

    OdgovoriIzbriši
  2. Spoštovani, hvala za vaš komentar. Zgoraj navedene informacije so preverjene. Če vas ne zanima, koga na svoji spletni strani navajate kot donatorja in s tem hote ali nehote promovirate, to sprejemamo kot vašo svobodno odločitev.

    OdgovoriIzbriši