sobota, 16. maj 2015

Kdo sedi na Petrovem stolu?


Verska skupnost Univerzalno življenje je od leta 2006 do leta 2011 izdala tri dele knjige Kdo sedi na Petrovem stolu? Gre za prevod iz nemščine brez navedbe avtorjev. Izvirnik je pod naslovom Wer sitzt auf dem Stuhl Petri? izdala založba Das Wort iz bavarskega mesteca Marktheidenfeld pri Würzburgu, kje ima verska skupnost Univerzalno življenje različna podjetja pa tudi posebno "Kristusovo kliniko".

V književni oceni v reviji Mladina dodeli Max Modic prvemu delu knjige Kdo sedi na Petrovem stolu? dva plusa od petih in zapiše:
Senzacionalistični rafali vprašanj "samo za bistre glave in dobre analitike", ki v izhodišču zvenijo zelo turbulentno, v na horuk nametanih odgovorih žal ne srečajo svoje nadgradnje.
Malodane skojevski aktivizem iz makrobiotične prakrščanske delavnice zarotniških teorij, ki je sprva zaživel kot serija radijskih oddaj na temo, kaj pravzaprav tiči za Petrovim stolom. Plus odprti pismi bralca papežu Benediktu XVI. Dosjeji X za vegetarijance.
Tak "malodane skojevski aktivizem iz makrobiotične prakrščanske delavnice zarotniških teorij" še kar naprej periodično dobiva priložnost za razne javne nastope in medijske kampanje, le da se to dogaja pod krinko raznih društev z zvenečimi imeni, brez omembe, da ta društva izhajajo iz verske skupnosti Univerzalno življenje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar