torek, 19. maj 2015

Skrivni nečedni posli neke sekte


Nemška televizija HR je leta 1993 o verski skupnosti Univerzalno življenje posnela dokumentarni film z naslovom Das Seelenkartell - Geheime Machenschaften einer Sekte (slovensko: Duševni kartel - Skrivni nečedni posli neke sekte). Film je bil decembra 1993 predvajan na nemškem televizijskem programu ARD.

Verska skupnost Univerzalno življenje je že leta 1994 s tožbo na sodišču v Frankfurtu in leta 1995 s tožbo na sodišču v Würzburgu želela prepovedati predvajanje in razširjanje tega filma, vendar je sodišče to tožbo zavrglo s sklicevanjem na svobodo izražanja in novinarskega poročanja.

Kljub temu sodnih postopkov še ni bilo konec. Verska skupnost Univerzalno življenje si je še leta 2009, torej 16 let po predavajanju, prizadevala prepovedati ta film oz. odstraniti posnetek iz zbirke medijskega centra v Altöttingu. Nekdanji pripadniki verske skupnosti Univerzalno življenje pa trdijo, da se izkoriščanje mnogih dobrovernih pripadnikov v verski skupnosti Univerzalno življenje še vedno nadaljuje. Sicer se je medtem nekoliko spremenila sestava vodstva verske skupnosti Univerzalno življenje, vendar je vrhovna voditeljica še vedno "prerokinja" Gabriele Wittek.

Ni komentarjev:

Objavite komentar